Perspectivele evoluției digitale in banking
Care este următorul pas în digitalizarea serviciilor financiare?
Deși în ultimii ani viitorul digital este subiectul multor discuții în toate industriile, cea mai mare parte a acestora nu surprinde pe deplin adevărata amploare a lucrurilor, în special în zona serviciilor financiar bancare.
Transformarea digitală are loc în mare parte în limitele tradiționale ale unui brand sau al unui domeniu. De exemplu, în general, când o bancă ia în considerare transformarea digitală, se limitează la serviciile curente adaptând noile tehnologii la acțiuni precum: deschiderea de cont, cererea de împrumut, plăți sau alte funcții bancare tradiționale. Cu alte cuvinte, se concentrează mai mult pe îmbunătățirea serviciilor curente și mai puțin pe lansarea altora noi.
Transformarea digitală schimbă deciziile, acțiunile, resursele etc. în date care, din păcate, nu sunt valorificate la potențialul lor maxim pentru dezvoltarea unei afaceri.
În viața noastră personală și profesională, înainte de era informațională, am fi mers într-un anumit loc pentru un serviciu specific. Pe măsură ce internetul s-a extins, multe activități s-au mutat în online, dar au rămas cu același portofoliu de servicii. Astfel, trecerea la o experiență digitală a rămas (în mare măsură) în limitele activității tradiționale, de exemplu, aceleași servicii oferite de o companie de asigurări sunt disponibile acum și online.
Trecerea la experiențe holistice
Ne aflăm în fața unei noi schimbări digitale majore, caracterizată de utilizarea combinată a mai multor produse/servicii în silozuri funcționale care contribuie la experiențe holistice pentru clienți. Aceștia, atât persoane fizice cât și companii, au așteptări ca serviciile digitale să fie îmbinate astfel încât să le răspundă cât mai multor nevoi și să obțină rezultatele dorite într-un mod cât mai eficient.
Cu certitudine, instituțiile financiar bancare au posibilitatea de a-și dezvolta propriile produse și de a-și crește valoarea având la dispoziție surse consistente de date.
Principala oportunitate de dezvoltare a acestui sector ar putea fi îmbunătățirea experiențelor clienților cu alți furnizori prin valorificarea rezultatelor și identificarea unor noi direcții de dezvoltare pentru business-ul propriu utilizând tehnologii avansate de Data Analytics, Robotic Process Automation,Artificial Intelligence sau Machine Learning.
S-a dovedit că o afacere care se definește mai mult prin ceea ce a realizat și mai puțin prin ceea ce ar putea face pentru clienții săi, cu atât ea devine mai comună și mai vulnerabilă la provocări. Așadar, organizațiile din sfera serviciilor financiar bancare trebuie să fie constant preocupate de noi abordări comerciale, să ofere noi avantaje, în moduri inedite și să adreseze noi experiențe clienților.
New Business Dimensions este un lider pe zona soluțiilor de Business Intelligence pe piața românească, utilizând resurse proprii și de la furnizori de top precum Microsoft, Oracle, UiPath, și alții. Cu o vechime de peste 12 ani, NBD și-a adus contribuția la transformarea digitală a numeroase activități și procese, în special în sectorul financiar bancar, și caută constant să țină pasul cu noutățile tehnologice și să răspundă nevoilor cele mai diverse ale clienților.
Dacă afacerea dvs. se bazează pe cantități mari de date, noi vă putem ajuta să:
- găsiți soluții la probleme care nu pot fi rezolvate în mod tradițional,
- să realizați analize avansate pentru decizii critice,
- să automatizați procesele de lucru câștigând timp prețios pe care îl puteți folosi în alte arii ale business-ului, acolo unde resursa umană este indispensabilă.
*Pentru mai multe detalii, echipa NBD vă stă la dispoziție pe adresa office@nbd.ro.
Recent Posts
- Noua reglementare privind raportarea plăților instant (IPR)
- Pregătiri intense pentru BASEL IV
- Raportarea DORA: O necesitate pentru reziliență și securitate
- Prima raportare CESOP în sistemul bancar
- Banca Națională a României anunță modificări semnificative pentru raportarea Rezervei Minime Obligatorii (RMO)