Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Cargus, prima companie de curierat de pe piața românească, beneficiază de o soluție modernă de analiză a datelor şi raportare managerială, dezvoltată de partenerul tehnologic New Business Dimensions. Noua soluţie permite companiei să centralizeze şi să prelucreze datele din mai multe sisteme operaţionale. Complementar, utilizatorii au posibilitatea să obţină singuri rapoartele dorite, combinând multiple seturi de date, inclusiv date istorice.

Astfel, Cargus va avea, în timp real, o perspectivă de ansamblu, corectă și completă asupra activităţii. Soluţia construită de New Business Dimensions include tehnologii de Data Warehouse și servicii Cloud Microsoft, acestea generând un suport real pentru analize și decizii de business ale Cargus. Microsoft este unul dintre principalii furnizori globali de platforme pentru Analytics și Business Intelligence, conform ediției 2022 a Gartner Magic Quadrant.

Soluția de analiză şi raportare construită pentru Cargus integrează tehnologii  de data warehouse cu funcționalităţi avansate de extracție, unificare, curățare și analiză a datelor. La nivel de utilizator, soluția se bazează pe serviciul cloud Microsoft PowerBI, ce permite prelucrarea individuală şi vizualizarea dinamică a rapoartelor. Proiectul este 100% cloud, ceea ce înseamnă costuri reduse cu infrastructura, dar totodată performanţă ridicată şi scalabilitate. Cargus ne-a acordat încredere în acest proeict şi ne bucurăm că soluţia oferă beneficiile aşteptate,” afirmă Emanuel Oană, Managing Director, New Business Dimensions.

Pentru Cargus, utilizarea acestei soluţii de Business Analytics este esenţială în procesul de extindere. În ultimii ani, compania a investit masiv în creșterea amprentei pe piața de curierat, prin deschiderea de noi depozite, modernizarea unităților existente, extinderea rețelei SHIP & GO la nivel național și diversificarea opțiunilor de livrare, digitalizare și inovații, dar și prin dezvoltarea echipei.

Soluția dezvoltată de New Business Dimensions oferă predictibilitate atât asupra calităţii datelor, cât şi a timpului în care obţinem rapoartele implementate. Efortul echipei Cargus care gestiona obținerea rapoartelor a fost redus substanţial, acum putând aloca mai mult timp interpretării datelor şi analizelor diverselor scenarii de lucru. ” spune Belgin Bactali, Chief Financial Officer Cargus.

În România, piața de curierat are o creștere accelerată,  generată de contextul global din ultimii ani, de evoluția comerțului online și de digitalizarea economiei la nivel mondial. Pentru 2022, analiştii consideră că piaţa va depăşi 6 miliarde euro.

Despre New Business Dimensions

Înființată în anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 3,7 mil. euro în 2021, New Business Dimensions oferă clienților săi, atât din sectorul public cât și privat, o gamă variată de soluții și servicii IT, bazată atât pe produsele proprii, dar și pe portofoliul partenerilor de tehnologie. În prezent, compania se poziționează ca principalul furnizor de soluții software de Raportare și Business Intelligence pentru piața financiar-bancară din România.

Cele peste 250 de proiecte implementate cu succes într-un deceniu de activitate, o echipă puternică cu competențe certificate, reprezintă garanția capacității New Business Dimensions de a dezvolta și implementa soluții software într-un timp optim, menținând standarde ridicate de productivitate și punând întotdeauna nevoile clienților pe primul loc. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul New Business Dimensions și pagina de LinkedIn a NBD.

Despre Cargus

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața românească. În prezent, compania numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO (puncte partenere și lockere), unde clienții pot ridica sau trimite  pachete. Mai mult, Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 45 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul Cargus și pagina de Facebook Cargus.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.